Nieuwe collega’s voor Renee

Vrijwilligers van het Hospice zijn een wervingscampagne gestart om nieuwe collega’s te vinden voor het mooie werk dat zij verrichten in het Hospice.

Lees hier het verhaal van Renee die vertelt waarom het werk haar juist inspireert en dit graag wil delen met nieuwe collega’s.

’Probeer het gewoon’

Renee Baltus, sinds 2009 zorgvrijwilliger in het hospice Thuis van Leeghwater. “Dit werk is waardevol voor mij omdat ik mijn best kan doen voor iemand; een kopje koffie brengen, een goed gesprek hebben, aanspreekpunt zijn voor familie en vrienden. Het is geweldig om de collegialiteit van mijn medevrijwilligers te ervaren, ook dat geeft mij veel plezier en voldoening”.

“Veel mensen vragen wel eens; is het niet zwaar? Natuurlijk is het zeker in het begin moeilijk te zien en mee te maken hoe bewoners en familie met het naderende einde omgaan. Maar het gekke is: het geeft ons als vrijwilligers ook zoveel! Uiteraard is er het verdriet voor de bewoners en nabestaanden, maar ik ben dan ook trots als zij mij daarin een beetje toelaten.

En daarom zeg ik: als je jezelf ooit hebt afgevaagd ‘zou ik het kunnen?’ probeer het dan! Je loopt in het begin mee met ervaren vrijwilligers, doet allerlei diensten. Als het je toch niet bevalt na een paar weken dan doe je het niet. De ervaring is echter dat vrijwilligers ons team jaren blijven versterken”.

Kom jij ons vrijwilligersteam versterken?

Heb je een luisterend oor, ben je empathisch en zorgzaam én kun je minimaal vier uur per week een dienst draaien? Kom dan eens langs om kennis te maken!

Een zorgachtergrond is niet nodig, en wij verzorgen de introductiecursus.

Het hospice werkt vanzelfsprekend nauwkeurig volgens de RIVM-richtlijnen.

Voor een vrijblijvend gesprek kun je telefonisch contact opnemen met onze coördinator: 0299 682 020 of via mail: coordinator@hospiceleeghwater.nl