Zorg binnen het hospice

Medische zorg
Gedurende de dag, de avond en de nacht verlenen gespecialiseerde verpleegkundigen van EVEAN binnen Hospice het Thuis van Leeghwater de professionele palliatieve zorg aan onze bewoners.

Wanneer gewenst kan de bewoner de eigen huisarts behouden. Als dat niet lukt dan is er de mogelijkheid om over te stappen naar één van de lokale huisartsen die gezamenlijk de vervangende huisartsenzorg in het hospice verzorgen. Gedurende de avonden, nachten en weekenden is de regionale huisartsenpost het aanspreekpunt voor zorg en vragen.

Heeft de bewoner vóór opname in het hospice euthanasie-afspraken gemaakt met de eigen huisarts?
Indien uw eigen huisarts bereid is de euthanasie uit te voeren dan kan dit ook in ons hospice plaatsvinden. (Onze lokale artsen voeren deze niet uit!).

Het verstrekken van de nodige medicatie gaat via “Apotheek Eilandspolder” in De Rijp.

Van ’s morgens 7.00 uur tot ’s avonds 23.00 uur zijn er ook altijd twee zorgvrijwilligers aanwezig die de overige zorg op zich nemen van de bewoners en hun naasten. Zij kunnen zichzelf digitaal inroosteren in de vier dagdiensten van 4 uur.

Eten en drinken
De maaltijden in de Hospice worden verzorgd door de kookgroep. Deze stellen de verschillende smaakvolle menu’s samen, bereiden deze en vriezen het in voor gebruik. Er wordt zoveel mogelijk gekookt met regionale en biologische producten. Heeft u wensen of trek in iets dat niet op het menu staat? Vraag het ons: we doen al het mogelijke om speciale wensen in te vullen.

Tevens bestaat de mogelijkheid om buiten de deur te lunchen of te dineren. In de Beemster zijn diverse restaurants en eetcafés in de buurt van het hospice aanwezig. Maaltijden kunnen ook bij ons bezorgd worden.

Elke bewonerskamer is voorzien van een koelkast waarin door bezoekers, of zelf meegebrachte etenswaren en dranken bewaard kunnen worden. Het gebruik van alcohol op de kamer is toegestaan.

Voor bezoekers is er altijd gratis koffie en thee aanwezig.

Tegen betaling van een geringe vergoeding kunnen bezoekers ook mee-eten. Dit is mogelijk in overleg met de dienstdoende vrijwilliger. (Vrijwilligers mogen zelf bepalen, wanneer werkzaamheden het toelaten, of het op dat moment past).

Complementaire zorg
Het is mogelijk om gebruik te maken van een pedicure, manicure, kapper en schoonheidsspecialiste. De kosten van deze behandelingen zijn voor eigen rekening.

Voor een wandeling met onze bewoners kunnen u en onze vrijwilligers gebruik maken van een leenrolstoel en –rollator: deze zijn aanwezig in ons Hospice. In onze huiskamer kunt u gebruik maken van verschillende gezelschapspelletjes (speelkaarten, legpuzzels, dambord etc.) voor ontspanning en tijdverdrijf.

Daarnaast werken we samen met “Stichting Vaarwens”, “Stichting Ambulancewens”en wensenambulance.nl. Deze stichtingen maken het belangeloos mogelijk om de laatste wensen van immobiele, terminaal zieke mensen in vervulling te laten gaan.