Zorg binnen het hospice

Hospice Thuis van Leeghwater is een fijne plek voor iedereen met een levensverwachting korter dan drie maanden. De zorg door zorgprofessionals en onze vrijwilligers staat volledig in teken van comfort. Alles is bespreekbaar, er is ons maar weinig te gek.

 

Medische zorg

24 uur per dag verlenen gespecialiseerde verpleegkundigen van Evean professionele palliatieve zorg aan onze bewoners. Er is altijd een verpleegkundige van Evean aanwezig.

Huisarts

Een bewoner kan de eigen huisarts behouden – mits de eigen huisarts daarmee akkoord gaat – of overstappen naar een van de lokale huisartsen die gezamenlijk de huisartsenzorg in het hospice verzorgen. Buiten de werktijden van huisartsen is de regionale huisartsenpost het aanspreekpunt voor zorg en vragen.

Euthanasie 

Als er een euthanasiewens is of er al afspraken zijn gemaakt met de eigen huisarts of andere artsen, dan nemen we dat graag met u door bij de intake. Binnen de wet- en regelgeving doen we er alles aan om tegemoet te komen aan uw wensen.

Medicatie

Apotheek Eilandspolder in De Rijp verstrekt de nodige medicatie. In overleg met de huisarts worden medicijnen besteld en bezorgd bij het hospice.


Verzorging door vrijwilligers
Zo’n zestig vrijwilligers staan paraat om de bewoners van het hospice tot in de puntjes te verzorgen. Tussen 7:00 en 23:00 uur zijn er vrijwilligers aanwezig die de verpleegkundige ondersteunen, bewoners verzorgen, wassen draaien, bezoek verwelkomen en het eten en drinken klaarmaken. Daarnaast maken zij tijd om er gewoon te zijn. Ze bieden een luisterend oor, lezen voor of doen een spelletje. Alles om het de bewoners comfortabel en naar de zin te maken.


Eten en drinken

Hospice Thuis van Leeghwater verzorgt maaltijden, warme en koude dranken, fruit en andere tussendoortjes. 

Lunch en diner

Er is een uitgebreide menukaart voor bewoners en ook bezoek mag tegen een kleine vergoeding mee-eten. Er wordt gekookt met zoveel mogelijk regionale en biologische producten. De maaltijden worden gekookt door onze vrijwilligers en ingevroren. Hierdoor is er elke dag een ruime keus in maaltijden.

Voor eten en drinken geldt: niks moet, alles mag. Een bewoner bepaalt wat en wanneer hij of zij eet. Hebben we iets niet in huis? Dan halen we het.

     Een tijdje geleden was er een bewoonster die thuis nooit vis at omdat haar man er niet van hield. Hier in het hospice ontdekte ze weer hoe lekker ze het vond. Iedere dag haalde onze vrijwilligers een vers stukje vis en maakte dat voor haar klaar. Ze heeft er heerlijk van genoten. Wij maken dat graag mogelijk.

Uit eten of laten bezorgen

In Middenbeemster, op loopafstand van het hospice, zijn diverse restaurants waar je heerlijk kunt eten. Ook kun je maaltijden bestellen en laten bezorgen bij het hospice. 

Koelkast op de kamer

In iedere bewonerskamer staat een koelkast. Neem dus gerust je favoriete eten en drinken mee. Ook bezoek kan lekkernijen meenemen die je gekoeld kunt bewaren.

 

Overige verzorging

Uiterlijke verzorging

Met liefde komen de manicure, pedicure, kapper en schoonheidsspecialiste naar het hospice om bewoners te verzorgen. De behandelingen zijn voor eigen rekening.

Wandelen

In de Beemster kun je heerlijk wandelen. Een fijne bezigheid met bezoek. Bewoners die niet meer goed te been zijn kunnen gebruikmaken van een rollator of rolstoel. 

Gezelligheid in de huiskamer

De huiskamer is een fijne plek waar bewoners bezoek kunnen ontvangen. Koffie en thee zijn gratis. Kinderen kunnen er fijn spelen en er liggen allerlei gezelschapsspelletjes.

Wensstichtingen

Voor een uitje buiten het hospice werken we samen met Stichting VaarwensStichting Ambulancewens en wensenambulance.nl. Deze geweldige stichtingen maken het belangeloos mogelijk om laatste wensen van terminaal zieke mensen in vervulling te laten gaan.