Nieuwe bedden met meer comfort

Het Hospice Thuis van Leeghwater heeft onlangs vier nieuwe bedden geïnstalleerd.
Deze zorgbedden bieden meer comfort aan onze bewoners en onze vrijwilligers.
Ze zijn voorzien van een traagschuimmatras (drukverlagend) met een verminderd risico op doorliggen en hebben een lengte van 210 cm.
Daarbij een belangrijke pluspunt voor onze vrijwilligers; de bedden zijn lichter in gewicht een daardoor makkelijker wendbaar. Ze zijn tevens af te stellen tot een prettige zitcomfort en lager en hoger in te stellen dan bij de vorige bedden.
De bedden hebben een accu waardoor ze gemakkelijk in en om het huis verplaatst kunnen worden, zonder hinder van een snoer.
En ook de uitstraling van de nieuwe bedden passen helemaal in de stijl en sfeer van het Hospice.

Om een juiste keuze te maken voor de nieuwe bedden, kwam er een proefbed voor een aantal maanden waarbij zowel de vrijwilliger als de bewoner allerlei functies konden uitproberen. Het uitgangspunt hierbij was dat het voor beide partijen uiterst comfortabel moest zijn.

De aanschaf van deze  (kostbare) bedden werd grotendeels mogelijk gemaakt door de geweldige opbrengsten van de Dam tot Dam wandeltocht in  september 2018 en het Golftoernooi bij Kavel II in mei 2019.

Het wisselen van het oude naar het nieuwe bed verliep voor onze bewoners snel en efficiënt!

Het nieuwe bed
Het oude bed