Herinneringsdienst

Maandag 27 maart werd een herinneringsdienst gehouden voor de bewoners die in de tweede helft van 2022 in het hospice zijn overleden.

Coördinator Bart verwelkomde ongeveer 25 familieleden en een even groot aantal vrijwilligers  in een in lentesfeer aangeklede bovenzaal. 

Vrijwilligers Petra, Annemieke en Petra verzorgden met kaarslichtjes, muziek, gedichten en liefdevol herinneringen aan de voormalige bewoners een waardige herinneringsdienst die emotie en herkenning bij de nabestaanden bracht. Zij mochten voor hun dierbaren een boeketje narcissen te plaatsen in de voorjaarstuin.

Gedicht

Het eerste jaar
Na die allerlaatste keer
Komt de allereerste keer
De eerste keer zonder
En dat doet zo’n zeer

Al die allereerste keren
In dat allereerste jaar
Waarbij je terug denkt aan
De laatste keer met elkaar

Ja, al die eerste keren
Doen een mens veel pijn
Omdat je nog zo graag wilt
Maar het niet zo mag zijn

Ter afsluiting luisterden we naar “This is your song” van Ronan Keating,  en dankte Petra alle aanwezigen voor hun komst. Spontaan vroeg Henny, betrokken geweest bij de verzorging van een van de bewoners,  het woord om alle vrijwilligers heel hartelijk te bedanken voor hun goede zorgen.
Er werd nog lang nagepraat met een hapje en drankje. Wat een prachtige zinvolle ceremonie om de bewoners en hun familie te herdenken!